Nyelvtanulás - A skandináv nyelvekről…

2017-11-08

Ha norvég nyelvtanulásra adjuk a fejünket, jó ha tudjuk:

svéd, norvég, dán nyelvtanulásA dán, a svéd és a norvég különálló országok, önálló társadalmak, mégis megannyi hasonlóság van közöttük. 1814-ig Norvégia és Dánia unió volt, közös nyelvük pedig a dán volt. A norvég és a dán nyelv hasonlósága ebből is ered. Írott formájában a mai napig olyannyira hasonlít a norvég a dánra, hogy egy svéd is nagyon nehezen különbözteti meg.

Azonban a beszélt nyelvben már más a helyzet. Ebben az esetben a svéd és a norvég nyelv között van nagy hasonlóság. A dánok számára nehéz a megkülönböztetés. Úgyhogy, ha olyan helyzetbe kerülünk, hogy meg kell tippelnünk melyik skandináv nyelvről van éppen szó, a legszerencsésebb a norvégot választanunk: szókészletük a dánra, kiejtésük a svédre hasonlít.

Ha sikerült eldöntenünk, hogy melyik skandináv nyelvtanfolyamra iratkozunk be, vagy melyik magántanárt választjuk, biztos, hogy izgalmas kalandban lesz részünk!

Nálunk svéd nyelvtanárokat is találsz!

Válassz skandináv nyelvtanárt magadnak!

Norvég nyelvóra

norvég általános
A1, A2, B1, B2, C1
Kővári Ákos
2 500 Ft

Skandináv tanulás blog

Egy kis svéd nyelvtörténet

2017-12-18

Rövid ismertetés a svéd dialektusokról.

Önéletrajz / CV svéd nyelven

2017-12-04

Ma egy svéd önéletrajzot hoztunk. Álláskereséshez segíthet egy alapot adni, amit ha kell, ki lehet bővíteni és egyénire testre szabni. Egy jól megírt önéletrajz már fél siker, egy kis támasz pedig főleg jól jön, ha nem az anyanyelvünkön kell megírnunk.

Svéd nyelvtanulás alapok - társalgás

2017-11-27

Mai cikkünkben összeszedtünk néhány egészen alapvető svéd nyelvi kifejezést. Ha épp nincs időnk felkeresni magántanárt, de kilátásban egy svédországi kiruccanás, ez a szószedet a nyelvtanulás elkezdéséhez mindenképpen gyors segítség lehet. Jó tanulást!